Sök Bland Caféer i Hela Sverige

GÖTALAND

SVEALAND

NORRLAND

Om Mig

Hej!

Välkommen till Caféresan.

Jag heter Victoria Sunnelius bor i Norrköping. Jag gör caféresor genom Sveriges städer och byar, där jag besöker Caféer och Bagerier. Dessa presenterar jag genom bilder, recensioner och mina upplevelser. Jag hoppas att ni kommer få många tips och mysiga fikastunder.  ☕?

Vill ni läsa mera om mig och min Caféresa gå till: ” Om Caféresan”

Har du ett Café/Bageri och vill ha besök av Caféresan? Kontakta mig så hittar vi lämplig dag och tid.

Victoria ?

Kontakta mig
Caféresan
Caféresan9 månader sen
Magda säteri är ett ekologiskt lantbruk som ligger i Näshulta socken, mitt emellan Eskilstuna och Katrineholm. Den 24 juni 1244 så skänktes gården till Munkarna vid Saba kloster i Julita och detta gåvobrev finns bevarat (som grundades i Stockholm år 1252).Gården ägs idag av Monica Eneblad.
Här finner ni ett café i en helt fantastiskt miljö. Fika med hembakade bakverk, smörrebröd eller varför inte äta något smarrigt från menyn med kött från gården.
Stor inneservering och underbar uteservering där du kan sitta och lyssna på korna när de råmar. Efter att du fikat är ett besök i magasinet ett måste. Där hittar du en stor loppis med bra priser. Du kan också köpa med dig kött hem från de fina Rödkulla korna. (Jag köpte hamburgare 😃 )
Magdakullan är en ordlek med gårdsnamnet Magda och ko-rasen Rödkulla.
☕️☕️☕️☕️☕️ av 5
Caféresan
Caféresan9 månader sen
Café Gröna Villan ☕️ huserar i ett charmigt hus från sent 1800-tal mitt i den gamla staden Torshälla. Här finns servering i två plan samt en rymlig och grönskande trädgård. Här tillverkas bakverk, surdegsbröd och italiensk gelato från grunden.
Du kan också avnjuta enklare maträtter och surdegspizza.
☕️☕️☕️ av 5
Caféresan
Caféresan9 månader sen
I Skedvi ligger knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd. Här finner du både saluhall, restaurang och mejeri. Sommartid är gårdsplanen öppen för shopping och smakupplevelser. Där finns växthus, sommarkafé och butiker som är i inrymda i ett stort antal containers. En ny tradition har införlivas där knäckeresterna från bageriet har tagits tillvara och omsorgsfullt förvandlats till akvavit. Allt för att inte en enda knäckebrödsmula ska gå till spillo. Brännvinet destillerat av Tevsjö Destilleri i Hälsingland.
Tyvärr var resturang och Caféet stängt när jag var där. Men Skedvi får klart ☕️☕️☕️☕️☕️ av 5.
Caféresan
Caféresan9 månader sen
Vid det gamla torget i Dalarnas äldsta stad Hedemora finner ni Café Wahlman ☕️. Här förenas kärleken till gamla miljöer, lokal mat, ekologiskt och hembakt.
Husen från 1760 som har varit ett gammalt apotek är varsamt renoverat till dagens vackra sekelskiftesmiljö.
☕️☕️☕️☕️ av 5
Caféresan
Caféresan10 månader sen
Photos from Caféresan's post
Jolla Chokladmakarna
Längs med Göta kanal, intill Venneberga finner du café Jolla.☕️ Här kan du avnjuta en kopp kaffe med egentillverkade chokladpraliner och egentillverkade glass, medan du tittar på båtar som slussas förbi. ☕️☕️☕️ av 5
Caféresan
Caféresan11 månader sen
1 februari1923 utlystes ett möte i Åsle skola att bevara 1700-talets ryggårdsstugor i Åsle.
Tretton personer infann sig till detta möte och Eric Engvall valdes till ordförande. På mötet beslöts det att bilda en förening. Den omedelbara uppgiften blev att påbörja in samlandet av föremål, lämpliga för ett hembygdsmuseum, och att förvärva en av ryggåsstugorna på Åsle Tå.
Själva starten var lyckad och föreningen köpte sin första stuga för tolv kronor.
Idag kan du fika äta lunch på Åsle Tå ( nästan allt är gluten och laktosfritt) För 50 kr kan du också besöka de gamal ryggåsstugorna. Fantastisk omgivning, mycket bra servis , bra utbud och härlig historia ger ☕️☕️☕️☕️☕️ av 5.
SE ALLA INLÄGG