Tidigt under början av 1700-talet, närmare bestämt 1719, hade ryska trupper härjat och bränt många städer längs Sveriges ostkust, därmed också Nyköping. Nyköpingsborna startade med att bygga upp sin älskade stad och valde sten som byggnadsmaterial. ? Genom att bygga husen i sten minimerade man risk vid eventuell storbrand. Regeringen uppmuntrade alla Nyköpingsbor som byggde i sten att få statligt bidrag i form av 200 daler silvermynt i tre år. Nu byggdes den Hellmanska gården som till en början användes som bostad. 1789 inleddes en ny epok i huset där gatuplanet gjordes om till affärslokal. ☕? Idag inryms här ett café, bageri, heminrednings butik samt klädbutik. Här kan du avnjuta en fika, sallad, köpa surdegsbröd från bageriet. ?? Ett fint utflyktsmål i den vackra staden Nyköping. ☕☕☕☕ av 5.